Saltar al contenido

Specialist universitar în implantologie corticobasală strategică

gherla - septembrie 2023

Specialist universitar în implantologie corticobasală strategică

Director: Dr. Fodor Romulus
Data de începere: 15 septembrie 2023
Număr de studenți: 15 studenți
Formație: Hibrid – Gherla
Tipul de formare: Expert universitar

Program de formare

Diplomă proprie avizată de
UEMC_01.png

Vreau mai multe informații

Puteți solicita mai multe informații despre acest training trimițând un e-mail la info@jmapformare.com, sunând sau trimițând un whatsapp la 0040723269124 sau completând următorul formular:
Por favor, activa JavaScript en tu navegador para completar este formulario.

Prezentare

Această formare a fost creată cu scopul de a le oferi studenților noștri toate cunoștințele științifice, tehnice și practice necesare pentru a-și desfășura activitatea chirurgicală și de restaurare pe aceste sisteme de implanturi cu garanții maxime, ceea ce duce la succesul tratamentelor lor și, în consecință, la bunăstarea pacienților lor. Întotdeauna pe baza unor tratamente etice și agreate de comunitatea științifică.

Grupul țintă

Titlul de «Specialist universitar în implantologie strategică corticobazală» se adresează profesioniștilor din domeniul stomatologic sau proaspeților absolvenți, interesați să dobândească cunoștințele și abilitățile necesare pentru a dezvolta tratamentele implantologice și de reabilitare de ultimă generație, pentru a-și trata corect pacienții cu probleme stomatognatice.

Obiective și competențe:

Obiectivul final al programului nostru este de a pregăti noi profesioniști în domeniul implantologiei și reabilitării orale, pe baza sistemului strategic monofazic corticobasal. Inculcarea unei abordări multidisciplinare care să implementeze aspecte fundamentale în profesia noastră, cum ar fi prevenirea și menținerea sănătății orale, dar care să ofere studenților noștri o metodologie adecvată, principiile, cunoștințele și abilitățile necesare pentru a acționa asupra patologiilor care necesită proceduri chirurgicale de complexitate tehnică redusă.

Pornind de la aceste premise, studenții noștri, la finalul perioadei academice, ar trebui să:

– Să cunoască anatomia, fiziologia și biologia sistemului stomatognatologic, pentru a putea promova sănătatea pacienților lor.
– Să cunoască toate procedurile de diagnostic și tehnicile chirurgicale în implantologia strategică corticobazală necesare pentru a trata pacienții cu probleme orale și dentare.
– Să cunoască și să stăpânească tehnicile de bază în implantologie și protetică care garantează o bună practică de tratament.
– Să cunoască și să detecteze la pacienții lor acele aspecte sistemice, patologice și farmacologice care compromit tratamentul pacientului și să acționeze în consecință.
– Să interiorizeze teoria actuală cu dovezi științifice în implantologia strategică corticobazală.
– Să cunoască diferitele materiale și sisteme computerizate de diagnostic și planificare pentru practica zilnică cu pacienții lor.
– Să dobândească competențele clinice și protetice necesare, axate pe implantologie și reabilitare orală, pe implanturi coticobasale.
– Să cunoască și să știe să își detecteze limitele, pentru a evita tratamentele inadecvate sau slab dezvoltate, punând pacientul pe primul loc și favorizând conceptul de «echipă» cu alți profesioniști din domeniul sănătății sau colegi de profesie.

Program și orar

Programul va începe în septembrie 2023 și se va desfășura în sistem de învățare mixtă: 2 module online, 2 module față în față la centrul JMAP România și 1 modul de apărare TFE la UEMC în Valladolid, Spania. Se vor desfășura două promoții pe an universitar, cu posibilitatea deschiderii de noi promoții dacă cererea o va impune.

Prima promoție va începe în septembrie 2023, iar cea de-a doua promoție în martie 2024. Calendarul pentru prima promoție este următorul:
Modulul 1 (online): septembrie 2023.
Modulul 2 (față în față): octombrie 2023: Gherla (România).
Modulul 3 (online): noiembrie 2023.
Modulul 4 (față în față): decembrie 2023: Gherla (România).
Modulul 5 (față în față): februarie 2024: Proiect final de specialitate (TFE) (Valladolid-UEMC).

Orarul sesiunilor online va fi: vineri de la 9 la 13 și de la 15 la 18 și sâmbătă de la 10 la 13 (o dată pe lună) prin intermediul platformei zoom. Orarul sesiunilor față în față va fi: de luni până vineri de la 9h la 13h și de la 15h la 18h (o dată pe lună).

2 posturi de traducere din engleza in spaniola, romana cu posibilitate si in alte limbi in functie de numarul candidatilor, dar nu mai mult de 2 limbi simultan.

Învățarea tehnicii chirurgicale pe implanturi corticobasale strategice, începând cu descrierea tipurilor de implanturi folosite în implantologia corticobasală, continuând cu descrierea tipurilor de implanturi utilizate în implantologia corticobasală, continuând cu anatomia și fiziologia osului. Proteze specifice pe implanturi, asemănări și diferențe în raport cu protezele pe dinți.

Se va realiza un studiu practic și teoretic aprofundat al tratamentului cu implanturi corticobasale strategice la pacienți și cranii din rășină. Studenții vor putea vedea clinic toate fazele tratamentului cu implanturi corticobasale la pacienții tratați în clinică, începând cu faza de diagnostic și planificare, urmată de fazele chirurgicale, extracții, regularizarea crestei, inserția implantului, luarea amprentei, proba de lucru a scheletului, proba de lucru finală, cimentarea, ajustarea ocluziei. Totodată, pe parcursul celor 5 zile de curs, vor participa la cursuri care vor consolida cunoștințele legate de implantologia strategică corticobazală. Vor susține proba practică de inserție a 20 de implanturi corticobasale în cranii din plastic special pregătite cu diverse atrofii maxilare și mandibulare. Vor începe și vor termina protezele pe aceste implanturi și vor prezenta lucrarea protetică.

Acest curs va acoperi viziunea tehnicii protetice asupra implanturilor corticobasale strategice. Pe lângă învățarea obiectivului de protezare corectă pe implanturi corticobasale, repetarea tehnicilor de inserție chirurgicală a implanturilor și a anatomiei maxilarului și mandibulei. Se va descrie modul în care osul este influențat de forțele masticatorii.

Se va realiza un studiu practic și teoretic aprofundat al tratamentului cu implanturi corticobasale.
Strategic. Se vor studia diferitele tipuri de lucrări protetice pe implanturi de modalitate corticobasală, precum și tipurile de ocluzie și importanța lor în stabilitatea
implanturilor corticobasale, precum și tipurile de ocluzie și importanța lor în stabilitatea în timp a tratamentului implantelor.
tratamentul cu implanturi în timp.
Studenții vor putea vedea clinic toate fazele tratamentului cu
implanturi corticobasale pe pacienții tratați în clinică, începând cu faza de diagnostic și planificare, urmată de faza chirurgicală
faza de planificare, urmată de fazele chirurgicale, extracțiile de regularizare a crestei, inserția implantului, amprenta, scheletul
amprenta, specimen de lucru scheletic, specimen de lucru final, cimentare, reglarea ocluziei.

Evaluarea teoretică a studenților în ceea ce privește dobândirea cunoștințelor se va realiza prin intermediul unui examen cu variante multiple de răspuns la conținuturile programului. Acest examen va consta în 30 de întrebări cu variante multiple de răspuns. Rezultatul examenului va fi notat de la 1 la 10, fiind necesar un minim de 5 pentru a promova examenul.
În plus, studenții vor realiza prezentarea și susținerea lucrării finale de specialitate, pe care o vor putea prezenta folosind craniul din plastic pe care au realizat tratamentul. Susținerea se va face în fața unei comisii formate din trei experți aleși dintre profesori. Lucrarea finală de specialitate (TFE) va fi notată de la 1 la 10, fiind necesară cel puțin nota 5 pentru a fi considerată admisă. TFE va reprezenta 20% din nota totală a studentului.

Profesori

Dr. Gombkoto Gabor

Doctor în medicină dentară Doctor în medicină dentară la Universitatea de Medicină Semashko din Moscova, specialist în boli dentare și orale, Master clinician în implantologie UCLA – SUA

Dr. Juan Pablo Diaz Samayoa

Chirurg stomatolog -Universidad de San Carlos de Guatemala, profesori internaționali în implanturi cu încărcare imediată

Dr. Gaur Vivek

Jaipur Dental College, profesor asociat, chirurg și implantolog oromaxilo-facial, MDS, profesori internaționali de implanturi cu încărcare imediată.

Dr. Gonzales Marcos Daniel

Chirurgie orală și maxilo-facială, University of Maryland USA, Master en Informatica Educativa, Profesori internaționali în implanturi cu încărcare imediată.

Dr. Fodor Romulus Calin

Doctor în medicină dentară UMF Cluj -Napoca, Profesori internaționali în implanturi cu încărcare imediată

Dra. Paula Franco Alfonso

Stomatologie CEU San Pablo (Madrid),Master în chirurgie orală și implantologie la Spitalul Viamed Virgen de Paloma,Tehnician IF

Dr. Francisco Diez

Licențiat în medicină dentară la UNIBE, master în implantologie la Universitățile Paris V și UASH, master în estetică facială, master în chirurgie avansată pe cadavru, profesor de master internațional în implantologie corticobasală și încărcare imediată la IF.

Dr. Palka Lucasz

Doctor în medicină dentară la Universitatea din Worclaw, medic stomatolog, asistent universitar, PhD, profesori internaționali de implanturi cu încărcare imediată.

Sponsor

Ihde Dental este un producător de implanturi fondat în Elveția în 1954. Oferă o gamă de 83 de implanturi la nivel osos și nivelul țesutului, în formă conică și dreaptă. Este distribuit în peste 9 țări. Compania își are sediul în Gommiswald, Elveția.